keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tamminäyttely 2016

Viikonloppuna olikin sitten taas perinteinen vuodenaloitus näyttely eli Tamminäyttely. Lauantaina olimme Sallin kanssa meidän kaverikoirien pisteellä pari tuntia. Mukavasti kävi rapsuttelijoita Sallin luona. :)

Alempi kuva Arja Korhosen ottama

Sunnuntaina olikin sitten lappalaisten vuoro mennä kehään. Kolme Veetä koiria olikin oikein iso liuta esillä ja tuloksetkin oli oikein kivat! Pennut, junnu ja nuoret nartut arvosteli Katja Partanen ja kaikki muut Riitta Niemelä. :) Alla tulokset kuvineen, osan kuvista otti Paula Martiskainen minun kameralla, kiitos avusta!

 Kolme Veetä Fiksu-Feeti "Veeti" JUN EH
"Erittäin hyvän tyyppinen uros jolla hyvät mittasuhteet, hyvä pään malli, pyöreähköt silmät, oikea asentoiset korvat, rungoltaan vielä kehittymätön, kevyehkö raajaluusto, oikea turkin laatu, kohtuullisesti kulmautunut, hyvä asentoinen häntä, vaivattomat liikkeet, rauhallinen käytös."

 Kolme Veetä Basso-Betja "Petja" AVO EH
"Paksuturkkinen, hieman pitkärunkoinen erinomaista tyyppiä oleva uros, jolla voisi olla hieman lisää raajakorkeutta. Hyvä päänprofiili, kuono voisi olla täyteläisempi. Hyvä ylälinja. Tilava runko, sopiva luusto. Riittävästi kulmautunut. Hyvä asentoinen häntä, tasapainoiset liikkeet ja miellyttävä käytös."

Kolme Veetä Cicu-Cacu "Sisu" AVO EH
"Erittäinhyvän tyyppinen ja hyvät mittasuhteet omaava hieman niukassa turkissa esitetty uros. Hyvä pään malli, kuonossa voisi olla lisää täytettä. Oikea-asentoiset korvat. Hyvä eturinta, hyvä rintakehän malli. Sopiva luusto, hieman alaskiinnittynyt häntä. Pehmeyttä ranteissa.  Kevyet liikkeet. Toivoisin paremman pohjavillan. Miellyttävä käytös."

 Kolme Veetä Eka-Einari "Mosku" AVO EH4
"Erittäinhyvän tyyppinen ja hyvät mittasuhteet. Maskuliinen pää, jossa voisi olla selvempi otsapenger ja (?kuono). Hyvä ylälinja ja turkinlaatu. Riittävä eturinta, rintakehä voisi olla hieman pidempi. Sopiva luusto, hieman niukat kulmaukset ja liikkeessä saisi olla parempi ulottuvuus.Rauhallinen käytös, joskaan ei päästä esittäjäänsä helpolla. Onnittelut kaksi vuotiaalle!"

Kolme Veetä Fiini-Friida JUN H
"Hyvät rungon mittasuhteet omaava nuori narttu, jolla hyvin pyöreä runko. Kaunis ilmeinen pää, joka saa vielä vahvistua. Hyvä ylälinja. Hieman lyhyt häntä. Saisi kulmautua edestä paremmin. Takaa hyvin kulmautunut. Riittävä raajaluusto. Erinomainen turkki ja turkinlaatu. Liike vielä hyvin epävakaa." 

Kolme Veetä Cicu-Cilja AVO EH
"Erittäin hyvän tyyppinen, feminiinen sievä kokonaisuus. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä ylälinja. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Hyvä turkinlaatu, mutta ei aivan parhaimmassa karvassa tänään. Riittävä luuston vahvuus ja kulmaukset. Varsin tasapainoiset liikkeet. Antaa hieman takakorkean vaikutelman. Miellyttävä käytös."

Kaikilla oli oikein hyvät arvostelut, tarkassa syynissä oli koirat. :) Riitta Niemelällä oli oikein mukava tyyli arvostella ja huumoriakin löytyi. Moskua onnitteli synttäripäivänään oikein arvosteluunkin. :) Vaikka kaikkien arvostelut oli oikein hyvät, niin eniten olen onnellinen Orvokin arvostelusta. Neiti on reipastunut todella paljon pentujen teon jälkeen. Aikaisemmin ei Orvokki tykkännyt näyttelyissä olla ollenkaan ja oli kehässä sellainen perässä vedettävä tapaus. Nyt kuitenkin Orvokki oli äärettömän reipas ja näkyi ihan tykkäävän hommasta ja vieläpä tuomari kehui sieväksi, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. :)

Sitten muita kuvia kasvateista:

Saimme Suvilta joulun aikaan Moskusta ja Iida tytöstä kaksi ihanaa kuvaa. Kysyttiin nyt viikonloppuna lupa näiden julkaisuun. Mosku tulee siis erittäin hyvin toimeen lasten kanssa. :)
 Mosku ja Iida
Ja vielä kuva Moskusta synttäripäivänään. Näyttelyn jälkeen Suvi teki Moskulle synttärikakun.. :)

 Indistä (Kolme Veetä Eka-Elviira) saimme myös synttärikuvan.. :)

Pakkaspäivän kuva Teemusta sekä Murusta (Kolme Veetä Fiini-Friida)

 Saimme myös Janikalta kuvia Kaaposta (Kolme Veetä Fiksu-Feelix). Kuvat on ottanut Ada Helenius.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti