maanantai 1. helmikuuta 2016

Jalostuspäivät 2016

Viikonloppuna oli vuorossa Jalostuspäivät Kuopiossa. Ajelin jo perjantaina Maaningalle Fredin kanssa ja Sanna lähti Kajaanista mukaan. Lauantaina oli ensin Vertin jalostustarkastus IsoValkeisella. Jalostustarkastus hyväksyttiin ulkomuodon ja luonteen osalta. :) Tarkastuksen teki Tapio Kakko.

Sunnuntaina olikin sitten itse näyttelyn vuoro Sorsasalossa. Näyttelyssä kehässä oli Fredi ja Vertti, sekä pikku Hilla ensimmäistä kertaa ja kilpaili pikkupennuissa. :) Kaikilla meni todella hienosti ja ihan yli odotusten. Tuomarina toimi Markku Mähönen ja tulokset alla kuvineen.

 Viima "Hilla" PPEK4
"Mittasuhteiltaan ja vahvuusasteeltaan oikea. Hyvä pää, jossa jo nyt hyvä vahvuusaste. Vaaleahko, mutta väriin sointuva silmien väri. Hyvä kaula. Erittäin lupaava runko. Riittävän korkea hännäkiinnitys, mutta voisi lähteä paremmin selän päälle. Hyvä raajaluusto, riittävän tiiviit käpälät, hyvät kulmaukset. Kevyet, vielä hieman lyhyehköt liikkeet. Miellyttävä käytös."
 


Kolme Veetä Fiksu-Fredi "Fredi" JUN EH
"Oikeat mittasuhteet ja ääriviivat. Hyvä pään profiili. Päässä voisi olla hieman enemmän lisää voimakkuutta urokseksi. Hyvä kaula. Hyvin asettuneet korvat. Eturintaa voisi olla ripaus lisää. Hyvät silmät. Hyvä ylälinja, aavistuksen alaskiinnittynyt häntä. Keskivahvat kulmaukset ja raajojen luusto. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Hyvä, vahva karvapeite, mutta se voisi olla hieman karkeampaa. Nöyrä käytös, mutta voisi esiintyä hieman reippaammin."Kolme Veetä Eka-Eevertti "Vertti" AVO EH
"Oikeat mittasuhteet, riittävä vahvuusaste. Hyvä päänprofiili, mutta erityisesti kuonossa voisi olla lisää voimaa. Hyväasentoiset korvat. joissa hyvä karvoitus. Hyvä kaula ja ylälinja. Eturintaa saisi olla enemmän. Keskivahva raajaluusto, hyvät  käpälät. Hyvät sivuliikkeet, hieman kapeutta edestakaisessa. Häntä saisi olla korkeammalta kiinnittynyt ja paremmin selän päällä liikkeessä. Hyvä karvapeite. Miellyttävä käytös."
 

Nuutti ja Tuomas ottivat kuvia minun kameralla, kiitos kuvista. :) Alimmaisen Vertin kuvan ottanut Piia Jauhonen, kiitos siitäkin. Sanna oli Fredin kanssa kehässä, joten iso kiitos vielä kertaalleen esittämisavusta ja matkaseurasta. :) Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava ja hyvä päivä, sekä koirien tulokset todella hyviä. Erityisesti Hillan tulos yllätti, kun pikkunarttu pentuja oli jopa 8kpl ja päästiin neljän parhaan joukkoon! :)
 Seuraava näyttely onkin sitten Tuusniemen ryhmänäyttely tämän kuun lopussa. Sinne olen ilmoittanut Salli, Fannin ja Martin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti